Muzeul Banatului Montan, Reșița deschide sezonul expozițional de iarnă cu ocazia Zilei Culturii Naționale invitându-vă să vizitați prima expoziție din seria „Restaurări din patrimoniul MUZEULUI BANATULUI MONTAN” în cadrul căreia sunt expuse bunuri culturale restaurate în anul 2023, pe mai multe tipuri de material suport: textil, hârtie, ceramică și metal. Scopul restaurării este de a stabiliza materialul suport iar pe de altă parte de a-i reda frumusețea de altădată.

Pe de altă parte, scopul expoziției este de a evidenția importanța procesului de restaurare și de conservare a obiectelor de patrimoniu dar și rolul patrimoniului cultural mobil în ansamblul patrimoniului național. Redăm astfel circuitului expopzițional o serie de piese care nu au putut fi expuse din cauza stării lor.
Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie la ora 11, 30 în foaierul instituției. În completarea acestui eveniment, începând cu ora 12 va avea loc un atelier de cusut pentru copii susținut de artizanul Daliana Crișan.