Vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 17.00, Muzeul Banatului Montan, Reșița organizează vernisajul expoziției retrospective PETRU COMISARSCHI. Profesor, pictor, grafician și sculptor dar şi iubitor al condeiului, Petru Comisarschi s-a născut la Iași în 4 mai 1943 și a avut un destin care a marcat viața culturală a Reșiței și nu numai.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din Timişoara, era numit profesor în 1967 la secția de Arte Plastice a Școlii de Muzică din Reșița. Anul 1967 a fost considerat de artist o piatră de hotar în activitatea sa și datorită faptului că atunci s-a organizat o expoziție colectivă care a stat la baza înființării filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Caraș-Severin. Timp de 39 de ani profesorul Petru Comisarschi a îndrumat sute de elevi, unii ajunși ei înșiși artiști plastici cunoscuți sau profesori îndrăgiți. Expoziții personale și de grup, în județ dar și în țară, i-au adus recunoașterea profesională iar în 2004 și medalia „Meritul Cultural”.
Expoziția aduce în fața publicului lucrări din arhiva familiei, și se dorește a fi o întâlnire de suflet a comunității artistice reșițene în memoria unuia dintre membrii săi fondatori.