Muzeul Banatului Montan Reșița și Primăria Municipiului Reșița vă invită să luați parte la vernisajul expoziției „Ecou Brâncuși”, luni, 19 februarie 2024, ora 18.

Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, celebrată anual în ziua naşterii sale, 19 februarie, este marcată în acest an la Muzeul Banatului Montan Reşiţa prin vernisajul expoziției „Ecou Brâncuși”, aparținând unuia dintre cei mai activi artiști români contemporani, Dan Perjovschi.

O expoziţie document şi documentară, în acelaşi timp, ilustrează influenţa „brandului” Brâncuși în mai toate sectoarele creative dar și în societatea românească contemporană. La 148 de ani de la nașterea lui Brâncuși,  arta sa continuă să influențeze gândirea artistică și să atragă magnetic.

Dan Perjovschi realizează în manieră proprie o expunere a acestor influențe și aduce la Reșița un univers Brâncuși ușor de înțeles prin intermediul imaginilor, a cărților, a instalațiilor inedite.

Dan Perjovschi este artist vizual, desenator de graffiti, scriitor, jurnalist și autor de performance,  comentator al  problemelor  politice, sociale sau culturale. Marile muzee ale lumii au găzduit expoziții Perjovschi, precum Tate, Museum of Modern Art sau Centre Pompidou, Paris. Dan Perjovschi publică desene și comentarii la Revista 22, săptămânal din 1990. În ultimii ani a folosit creta și markerul pe pereții clădirilor și ai spațiilor în care expune.